Oleh Muhammad Ilyasaa dalam Ulasan Produk
Tahap Kesukaran : Baru Mula Belajar

Kit DIY Robot lain yang mungkin menarik perhatian anda di Arduino Kit Obstacle Avoiding Robot Pengelak Halangan.

>> Dapatkan Kit ROBOT DI SINI <<

Arduino Kit Line Follower Robot Penjejak Garisan merupakan set Arduino yang mengajar pengguna untuk mereka robot penjejak garisan.

Kit robot penjejak garisan ini sesuai dipelajari oleh mereka yang baru ingin mengenali dunia arduino, elektronik dan koding.

>> Robot bergerak mengikut garisan <<

Robot penjejak garisan adalah robot automatik yang mengikut garis putih di kawasan hitam atau garis hitam di kawasan putih. Fungsi robot mestilah dapat mengesan garisan tertentu dan terus mengikutinya.

>> Sensor sebagai mata ROBOT <<

Sensor pada robot akan membaca garisan putih atau hitam di lantai dan menghantar isyarat ke mikropengawal. Berdasarkan input tersebut, mikropengawal akan memutuskan apa yang perlu dibuat. Mikropengawal akan menghantar isyarat untuk mengawal roda yang terdapat pada robot.

>> Saksikan video pratonton di bawah <<

>> Kandungan Kit ROBOT PENJEJAK GARISAN <<

Anda akan dibekalkan dengan cakera padat yang mengandungi fail fail koding serta buku manual pembelajaran dalam bahasa malaysia, dan papan mikropengawal Arduino serta komponen komponen Elektronik.

Kami berharap pembaca akan menikmati menggunakan kit robot penjejak garisan ini dan mendapatkan kepuasan dalam mereka bentuk projek dan melihat ciptaan pembaca sendiri berfungsi.

>> Dapatkan Kit ROBOT DI SINI <<

Kit DIY Robot lain yang mungkin menarik perhatian anda di Arduino Kit Obstacle Avoiding Robot Pengelak Halangan.

TINGGALKAN JAWAPAN BALAS ANDA

Sila masukkan ulasan anda!
Sila masukkan nama anda di sini